4 ukusne i zdrave ideje za jutarnji tost
Iva Borić on srp, 29, 2020

Doručak, prvi i najvažniji obrok u danu, ima zadaću opskrbe našeg organizma dovoljnom količinom energije kako bismo se uspješno suočili sa svim dnevnim izazovima. Preskakanje tog nutritivnog obroka može negativno utjecati na našu produktivnost i koncentraciju te uzrokovati umor, bezvoljnost i pad imuniteta. Upravo vam zato donosimo 4 ideje za ukusan i zdrav tost koji možete pripremiti u našim NOVIS tosterima te započeti dan.

1. AVOKADO TOST

Avokado je u zadnjih nekoliko godina bez sumnje postao jedna od najomiljenijih namirnica svih generacija diljem svijeta. Poznat po svojoj kremastoj strukturi, avokado je bogat i antioksidansima koji pomažu zdravlju naših očiju, a obiluje i vitaminima K, C, B5, B6 i E. Avokado je preporučljivo koristiti u salatama i umacima, a savršenog je okusa namazan na tost uz malo limuna i soli.

2. MEDITERANSKI TOST

Uz paklene ljetne vrućine svaki bi obrok trebao biti lagan i osvježavajući. Zato vam predlažemo da dan započnete s tostom inspiriranim prekrasnim Mediteranom. Mozzarella puna proteina, malo soli, svježe rajčice te maslinovo ulje koje pomaže zdravlju srca i krvnih žila učinit će tost vašim najdražim obrokom.

3. SLATKI TOST

Ako se odlučite za slatku varijantu tosta, preporučamo vam izvrsnu kombinaciju meda i banana. Med je iznimno koristan u borbi protiv alergija i nesanice, a banane su bogate kalijem koji pomaže normalnom radu srca i bubrega te čvrstoći kostiju i zubi.

4. TOST S PUNO PROTEINA

Jedan od klasičnih i bezvremenskih recepata za tost uključuje jaja, šunku i začine. Jaja su neponovljiv izvor proteina, dobrog kolesterola te omega 3 masnih kiselina. Također ih se, zajedno s avokadom, smatra ,,super hranom“ jer nas opskrbljuju svim potrebnim mineralima i vitaminima potrebnim za produktivan rad organizma.

Tekst napisala: Sara Terzić

PRETHODNO PROČITANO

Može li se kišnica koristiti za piće?

SLJEDEĆE ČITANJE

Čajevi i važnost pripreme čajeva s filtriranom vodom

Proizvod je uspješno dodan u košaricu!

Prikaži košaricu