Svestrani uređaji za domaće poslastice
Iva Borić on srp, 19, 2021

 

Teško da se išta može mjeriti s domaćom štrudlom, zar ne? Domaći proizvodi imaju posebnu čar i slatkoću, pa tako i svježi domaći sokovi. U ovom slučaju, ne samo da je slađe, već je i zdravije.

Cijeđenje domaćih prirodnih sokova je već odavno prestalo biti samo neki prolazni trend. Sokovnici su postali uobičajeni dodaci restoranima i barovima. Kompaktnost i svestranost sokovnika te revolucionarni dizajn, približili su sokovnike i kuhinjama susjeda, prijatelja i obitelji.

Sokovnici su postali i prave male, opake mašine za pripremu mnogo raznih slastica, obroka i dodataka. Uz pomoć samo jednog malog uređaja možete i mnogo više od samog cijeđenja sokova.

U svijetu sokovnika postoji osnovna podjela na centrifugalne i hladno prešanje.

Centrifugalni sokovnici usitnjavaju voće i povrće u kašu okretanjem oštrice pri velikoj brzini. Poseban mehanizam također odvaja sok od pulpe.

Sokovnici koji funkcioniraju po principu hladnog prešanja prilikom cijeđenja soka, ulja ili mlijeka koriste mali broj okretaja. Na taj način su sastojci manje izloženi kisiku, dakle ne oksidiraju, što čuva enzime i hranjive tvari te osigurava veću nutritivnu vrijednost.

Jedan uređaj za tisuću recepata

Ovisno o potrebama, postoje modeli koji uz osnovnu funkciju cijeđenja sokova iz voća i povrća imaju i dodatne opcije, a time štedite ne samo vrijeme i novac, već i mjesto na radnim plohama u kuhinji.

Rastuća svijest o zdravom načinu života, potaknula je i promjene u prehrani. Govoreći o domaćim pripravcima, sve češći odabir čak i uz kavu postalo je biljno mlijeko koje je sve rasprostranjenije.

Kako smo spomenuli, neprocjenjivo je uživati u domaćim pripravcima, a uz određene modele sokovnika, biljno mlijeko na bazi orašastih plodova možete pripremiti i sami.

Netko se za biljno mlijeko odlučuje iz razloga povezanih s veganstvom, a netko zbog intolerancije na laktozu. Orašasti plodovi su odličan sastojak za pripremu biljnog mlijeka, ali i raznih maslaca.

Uz svaki od sokovnika dolazi i nekoliko prijedloga za recepte i naputci kako se može postići još više uz malo kreativnosti i mašte.  Čak i najosnovniji modeli sokovnika posjeduju više različitih programa i funkcija. Najvažnije je istražiti sve opcije jer će vam na taj način biti jednostavnije odabrati baš onaj model koji će vam najviše koristiti.

Svakako preporučamo da zavirite u našu virtualnu trgovinu i odaberete model po želji uz specijalne ljetne popuste. 

PRETHODNO PROČITANO

Voda s okusom ljeta

SLJEDEĆE ČITANJE

Kako pobijediti ljetni umor?

Proizvod je uspješno dodan u košaricu!

Prikaži košaricu