Čajevi i važnost pripreme čajeva s filtriranom vodom
Iva Borić on srp, 31, 2020

Nakon napornog dana mnogi se opuštaju uz šalicu vrućeg čaja. Prehlađeni ga pijemo kako bi olakšao grlobolju, a ljeti se ispija hladan kako bi pomogao u borbi s visokim temperaturama. Ova mnogo zdravija alternativa kavi ima brojne pogodnosti za zdravlje. Crni čaj potiče metabolizam, djeluje povoljno na kardiovaskularni sustav te jača imunitet. Neki stručnjaci bijeli čaj povezuju s lakšim i bržim gubitkom kilograma, a na sličan način djeluje i matcha čaj. No jedna od većih prednosti su antioksidativna svojstva zelenog čaja.

Što to znači? U svakoj se stanici tijela neprestano odvijaju reakcije s kisikom. U tim reakcijama uostalom nastaju štetni spojevi zvani reaktivni oblici kisika (ROS) koji, ako se nakupljaju, uzrokuju razna oštećenja. Antiokidansi iz čaja uništavaju štetne spojeve i štite stanice.

Kako bi čaj koji pripremamo bio što zdraviji izrazito je važno obratiti pozornosti na kvalitetu vode. U prirodi zapravo ne postoji u potpunosti čista voda što znači da vodovodna voda koju pijemo može biti zagađena kojekakvim česticama. Ovisno o starosti i kvaliteti vodovodnih cijevi, mjestu prebivališta, ali i onečišćenosti samoga izvora, voda može sadržavati čestice mulja, mikroorganizme ili druge neželjene čimbenike. Upravo je zato filtriranje vode idealna opcija.

 EVA filter za vodu filtrira vodu na način jednak način kao i priroda – kroz slojeve tla u filtracijskoj jezgri  (kvarcni pijesak, crvenu glinu, zeolit i ugljen). Na taj se način dobiva kvalitetna voda visokog pH, bogata mineralima, a bez neželjenih nečistoća.

Tekst napisala: Petra Terzić

PRETHODNO PROČITANO

4 ukusne i zdrave ideje za jutarnji tost

Proizvod je uspješno dodan u košaricu!

Prikaži košaricu