Kako voda utječe na naše raspoloženje
Iva Borić on lis, 22, 2020

Voda donosi mnogobrojne blagodati našem tijelu. Osim što djeluje na naše fizičko zdravlje, utječe na našu psihu i raspoloženje.

Voda utječe na naše raspoloženje

U istraživanju doktorice znanosti Colleen Muñoz, profesorice sa Sveučilišta u Hartfordu u SAD-u, praćene su navike sto dvadeset mladih žena u konzumaciji vode te posljedice koje te navike imaju na njihovo raspoloženje. Istraživanje je pokazalo da što su žene pile više vode, to su bile bolje raspoložene. 

Rezultati istraživanja zapravo nisu začuđujući. Naš mozak sastoji se od sedamdeset i pet posto vode te osjeti već i najmanje znakove dehidracije. Kada ne uzimamo dovoljno tekućine, postajemo razdražljivi, osjećamo zamor i gubimo koncentraciju.  

Prvi znakovi dehidracije

Kako bismo se uspješno borili protiv dehidracije, važno je vodu uvijek imati sa sobom. Među prvim je znakovima dehidracije umor, stoga kada vas, primjerice na poslu svlada iscrpljenost, nedostatak energije možete nadoknaditi vodom koja je puno zdravija alternativa kavi. Pritom pripazite da voda koju pijete ne bude previše hladna jer to može šokirati organizam te umjesto osvježenja izazvati štetne posljedice poput grlobolje i probavnih smetnji.

Pijenje vode uklonit će simptome dehidracije i vratiti izgubljenu snagu, što će za posljedicu imati poboljšanje rada i veće zadovoljstvo. Pozitivni pomaci bit će vidljivi već nekoliko minuta nakon ispijanja čaše vode, a uz redovitu konzumaciju dugoročno će simptomi u potpunosti nestati.

Nije naodmet ponoviti da je voda ključna za pravilno funkcioniranje našeg organizma te da ima veliku ulogu u radu probavnog, mokraćnog i živčanog sustava, hidratizira kožu i poboljšava cirkulaciju. Svaka zdravstvena tegoba povezana s nedostatkom vode odrazit će se na naše raspoloženje. Stoga je uvijek važno piti dovoljne količine vode, kako bismo bili zdravi te se osjećali lagano, svježe i poletno. Poduzmite već danas nešto za svoje zdravlje! Pogledajte ponudu EVA filtera za zdravu vodu

PRETHODNO PROČITANO

Sedam razloga za filtriranu vodu u našoj svakodnevici

SLJEDEĆE ČITANJE

Zašto je tijelu neophodna voda?

Proizvod je uspješno dodan u košaricu!

Prikaži košaricu