Najpoznatije salate koje će poboljšati svaki obrok
Iva Borić on lis, 07, 2020

Iako možda ne zvuči kao najuzbudljivije jelo na jelovniku, salate su jedno od najraznovrsnijih jela koji postoje. Hladne, tople, s mesom ili pak kao glavno jelo, postoji bezbroj mogućnosti kako pripremiti ovu deliciju. Uz dodatak dressinga i raznih ukusnih sastojaka salata osim zdravog postaje i iznimno slasno jelo. U nastavku vam donosimo neke od najpoznatijih salata koje možete koristiti u svakoj prilici kao bi poboljšali ručak i večeru ili ih čak poslužiti kao samostalno jelo.

CEZAR SALATA

Cezar salata bez sumnje je jedna od najpoznatijih, a uzrok tomu je savršen spoj zelene salate, piletine i krutona. Uz dodatak limuna, maslinovog ulja i majoneze jednostavno ćete se oduševiti ovim jelom. Preporučamo ju pogotovo u ljetnim mjesecima jer služi kao super osvježenje u borbi protiv visokih vrućina.

KRUMPIR SALATA

Uz riblji obrok nezaobilazna je i krumpir salata. Njezina je glavna prednost, naravno osim izvanrednog okusa, što se iznimno brzo i lagano priprema te sve sastojke već sigurno imate kod kuće. U kuhani krumpir dodajte malo octa, soli, papra, ulja i luka te uživajte u ovom tradicionalnom jelu.

GRČKA SALATA

Ako ste na putu da smanjite konzumaciju mesa, onda je grčka salata pravi pogodak za vas. Možete prizvati ljeto i okuse Mediterana tako da napravite salatu od feta sira, krastavaca, rajčice, luka i maslina. Naravno, kao i svaku drugu salatu začinite ju octom i soli te uživajte u zasitnom obroku bez mesa.

COBBOVA SALATA

Iako je ova salata nastala sasvim slučajno ubrzo je postala pravi hit. Glavni joj je sastojak piletina, ali poznata je i po dodatku zelene salate, rikule, jaja, avokada, slanine, kozjeg sira i vlasca. Iako se možda čini malo neobična, preporučamo vam da nikako ne zaobilazite ovu salatu te vam jamčimo da će ona uskoro postati stalan obrok na vašem meniju.

Tekst napisala: Sara Terzić

PRETHODNO PROČITANO

Što je zapravo aromaterapija i kako nam može pomoći?

SLJEDEĆE ČITANJE

Sedam razloga za filtriranu vodu u našoj svakodnevici

Proizvod je uspješno dodan u košaricu!

Prikaži košaricu