Sedam razloga za filtriranu vodu u našoj svakodnevici
Iva Borić on lis, 16, 2020

”Voda je život, a čista voda znači zdravlje” Audry Hepburn

Slažete li se?  Iako će većina potvrdno kimnuti glavom, nekolicina tek vjerojatno će se zamisliti nad kvalitetom vode kakvu unose u organizam. Kada bi podrobno razmišljali o sastavu najdostupnije vode iz slavine ili flaširane vode, većina ljudi svojem organizmu ne bi htjela priuštiti kontaminirajuće tvari koje se nalaze u takvoj vodi.

Zapravo, voda iz slavine sadrži niz kemijskih tvari poput klora, nitrata, teških metala i fluora. Iako je kvaliteta vode u Hrvatskoj na izuzetnoj razini, proces dezinfekcije i  distribucija vodovodnim cijevima kontaminira čistoću vode u njezinom najizvornijem obliku. Primjerice, fluor, koji se u vodu uveo s ciljem smanjenja karijesa, u  razvijenim zemljama uklanja se iz konzumacije. Istraživanja pokazuju da njegovo nakupljanje u kostima dovodi do osteoporoze dok nakupljanje floura u štitnjači i epifizi dovodi do hormonalnih poremećaja poput hipotireoze.

Flaširana voda također nije bolja opcija. Često je razina mineraliziranja vode i do pet puta veća od preporučene, a u njoj se mogu pronaći tragovi klora kao i floura. Jedna od vrlo negativnih posljedica korištenja ovakve vode je i neprikladna ambalaža te njezino devastirajuće djelovanje na okoliš.

Kako onda možemo biti sigurni u čistoću vodu koju pijemo? Jednostavno, uz pomoć EVA filtera koji najsuvremenijom tehnologijom pročišćavanja vode na prirodan način postaje vaš najvjerniji suputnik na putu zdravlja.

Donosimo sedam razloga zašto biste u svakodnevicu trebali uvesti filtriranu vodu.

  1. Voda koju pijete, ne samo što će biti zdravija i pročišćena od kontaminirajućih tvari, već će imati mnogostruko bolji okus
  2. Zdrava, čista voda, pokazala su istraživanja, mogu smanjiti rizik od oboljenja od nekih vrsta raka uključujući i rak mjehura, rak debelog crijeva ili rak rektalnog područja
  3. Korištenje filtrirane vode općenito poboljšava vaše zdravlje, omogućujući vam neophodne minerale za vitalne funkcije organizma poput: kalcija, magnezija i fosfora, ali bez ostalih štetnih tvari koje se nalaze u vodi iz slavine
  4. Može ti pomoću u svladavanju zdravstvenih tegoba poput glavobolja ili migrena, a umanjuje i rizik oboljenja od gastroenteroloških bolesti. Odlično djeluje na koncentraciju i otklanja stanja razdražljivosti, umora, neraspoloženja. Zdrava i čista voda čini vas sretnijima!
  5. Kvalitetna voda bez nečistoća vrlo je važna za uspostavu snažnog imunološkog sustava kod djece. Usput, mališani će uživati u mnogo ukusnijoj vodi bez odurnih primjesa. Također, upotreba vode je olakšana.
  6. Filtrirana voda pomaže i u gubitku suvišne težine. Unaprijedit će vaš metabolizam i zbog osjećaja sitosti umanjiti želju za dodatnim grickalicama. Budući da je boljeg okusa vjerojatnije ćete se odlučiti na njezinu konzumaciju.
  7. Sasvim zdrava i čista voda najbolji je saveznik lijepe i blistave kože. Dehidrirana koža učiniti će pore na licu izraženijima, omogućiti stvaranje prištića, potaknuti stvaranje tamnih podočnjaka i narušiti prirodnu boju tena. Hidratizirati se možete na pravi način.

Zašto je novi EVA filter najbolji način hidratizacije?

Budući da brinemo o vašem zdravlju i radimo u skladu sa svjetskim trendovima, odlučili smo EVA filter (najpopularniji filter za vodu prema ocjenama kupaca) temeljito redizajnirati i modernizirati upravo uvažavajući višegodišnje iskustvo hrvatskih korisnika te u suradnji sa hrvatskim stručnjacima.

Na hrvatskom tržištu od početka rujna 2019. tako je dostupan novi Eva filter, s domaćim potpisom prema najvišim EU standardima koji nudi još bolju kvalitetu filtriranja vode.

Konačan rezultat je još bolja kvaliteta vode, a uza sve naravno stiže i naša dokazano najbolja kvaliteta usluge – gdje se upravo mi brinemo za vaš EVA filter, podsjećamo na redovne zamjene vitalnih dijelova te osiguravamo vrhunsko korisničko iskustvo.

PRETHODNO PROČITANO

Najpoznatije salate koje će poboljšati svaki obrok

SLJEDEĆE ČITANJE

Kako voda utječe na naše raspoloženje

Proizvod je uspješno dodan u košaricu!

Prikaži košaricu