Najpoznatije salate koje će poboljšati svaki obrok
Najpoznatije salate koje će poboljšati svaki obrok
- Pričamo o vitaminima, Pričamo o vodi
- aquilia
- 7. listopada 2020.
Iako možda ne zvuči kao najuzbudljivije jelo na jelovniku, salate su jedno od najraznovrsnijih jela koji postoje. Hladne, tople, s mesom ili pak kao glavno jelo, postoji bezbroj mogućnosti kako pripremiti ovu deliciju. Uz dodatak dressinga i raznih ukusnih sastojaka salata osim zdravog postaje i iznimno slasno jelo. U nastavku vam donosimo neke od najpoznatijih salata koje možete koristiti u svakoj prilici kao bi poboljšali ručak i večeru ili ih čak poslužiti kao samostalno jelo.
CEZAR SALATA
Cezar salata bez sumnje je jedna od najpoznatijih, a uzrok tomu je savršen spoj zelene salate, piletine i krutona. Uz dodatak limuna, maslinovog ulja i majoneze jednostavno ćete se oduševiti ovim jelom. Preporučamo ju pogotovo u ljetnim mjesecima jer služi kao super osvježenje u borbi protiv visokih vrućina.
KRUMPIR SALATA
Uz riblji obrok nezaobilazna je i krumpir salata. Njezina je glavna prednost, naravno osim izvanrednog okusa, što se iznimno brzo i lagano priprema te sve sastojke već sigurno imate kod kuće. U kuhani krumpir dodajte malo octa, soli, papra, ulja i luka te uživajte u ovom tradicionalnom jelu.
GRČKA SALATA
Ako ste na putu da smanjite konzumaciju mesa, onda je grčka salata pravi pogodak za vas. Možete prizvati ljeto i okuse Mediterana tako da napravite salatu od feta sira, krastavaca, rajčice, luka i maslina. Naravno, kao i svaku drugu salatu začinite ju octom i soli te uživajte u zasitnom obroku bez mesa.
COBBOVA SALATA
Iako je ova salata nastala sasvim slučajno ubrzo je postala pravi hit. Glavni joj je sastojak piletina, ali poznata je i po dodatku zelene salate, rikule, jaja, avokada, slanine, kozjeg sira i vlasca. Iako se možda čini malo neobična, preporučamo vam da nikako ne zaobilazite ovu salatu te vam jamčimo da će ona uskoro postati stalan obrok na vašem meniju.
Tekst napisala: Sara Terzić